Ma väga pean lugu sellest, kui teatud põhilised väärtused, mille poolest me tunneme üht poliitikavoolu, et need oleksid püsivad," arutles Kaljulaid.

"Et liberaalid väärtustavad rohkem üksikindiviidi, võib-olla vähem seda, et kedagi ei jäetaks maha. Konservatiividel on samuti iga inimese väärikus ja au tähtis, aga meetodil, kus kedagi ei jäeta maha, kus kõikidel oleksid tagatud hariduslikud, sotsiaalsed, võrdsed võimalused sõltumata vanemate rahakotist. Sotsiaaldemokraadid on hea sotsiaalpoliitika nimel mõnikord ohverdama võib-olla natuke majanduspoliitikat. Marurahvuslased võibolla eristuvad konservatiividest minu jaoks eelkõige selle poolest, et nende jaoks on isik allutatud rahvuse müüdile, mis konservatiivide puhul kindlasti nii ei ole. Igaühel on mingid äratuntavad jooned ja kõige kehvem on see, kui need jooned puuduksid või oleksid unustatud. Aga samas - ma räägin joontest, ja ma ei räägi kindlasti sellest, et tuleb käia ainult mööda oma joont käed kõrvadel ja teistega ei tohi rääkida. Ühegi inimese idee ei ole nii hea, et teised seda paremaks ei saaks teha."

Täna kogunenud riigikogu vanematekogu otsustas teha Euroopa Kontrollikoja Eesti esindaja Kersti Kaljulaidile ettepaneku kandideerida Eesti presidendiks.

Veerand kuue paiku teatas riigikogu esimees Eiki Nestor, et erakondade fraktsioonide juhte ning kolmeliikmelist juhatust koondav riigikogu vanematekogu otsustas teha Euroopa Kontrollikoja Eesti esindajale Kersti Kaljulaidile ettepaneku presidendiks kandideerida.

Kaljulaid palus töörahu homse õhtuni, mil ta otsuse langetab.