"Mulle on praeguse seisuga jäänud käesoleva protsessi mõningates episoodides mulje, et riigikoguga on manipuleeritud seisukohtade kujundamisel," sõnas Randjärv.

Ta viitas, et riigikogu saatis täna enne presidendivalimisi välja pressikutse, milles anti teada, et pärast presidendi valimist toimub pressikonverents Kersti Kaljulaiuga. Ehk et eeldati, et Kaljulaid ära valitakse.

Teise sellise suhtlemismaneeri näiteks tõi Randjärv selle, et pärast vanematekogu koosolekut teatati, et vanematekogu tegi Kaljulaiule ettepaneku presidendiks kandideerida. Seda tehti aga enne, kui Kaljulaid oli saanud fraktsioonidega kohtuda ja fraktsioonid oma otsuse kujundada.

"Kas praegune metoodika ja tegutsemise stiil, kus teated lähevad välja enne tegelikke otsuseid, on demokraatlikule riigile kohane?" küsis Randjärv.

Riigikogu esimees Eiki Nestor vastas Randjärve pahandamisele napilt, öeldes, et kui uudised on rahvasaadikut eksitanud, siis ta palub vabandust.

Hiljem rääkis Randjärv Delfi reporterile Reet Pärgmale riigikogus, et ta näeb tungivat vajadust valimisseaduse muutmiseks. Ta avaldas lootust, et järgmisel nädalal esitatakse valimisseaduse eelnõu, mis osundab probleemidele ja seejärel saab alustada diskussioonidega ja arendada seadust nii, et keegi ei peaks tulevaste presidendivalimiste ajal olema enam nii kehvas positsioonis, kui praegu olid riigikogu, valimiskogu ja ka kandidaadid.