Vanematekogu otseselt midagi ei otsustanud ja nimesid välja ei käinud, küll aga leiti, et presidendikandidaat tuleb leida järgmise nädala esmaspäevaks, 3. oktoobriks erakondadevahelise koostöö alusel.

Samuti leiab ka vanematekogu, et senised kandidaadid ei peaks uuesti kandideerima. Homme kohtutakse uuesti ja arutatakse edasi. Ühtegi nime aga vanematekogu ise välja käia ei saa, seda enam, et esmalt peab kandidaat kandideerimisega ise nõus olema.

"Ma eeldan, et täna aktiivselt poliitikas oleval inimesel 2/3 [toetuse] saamine oleks kaunis keeruline," sõnas Nestor. "Nad ei pea olema parteitud, aga nad võiksid olla inimesed, kes aktiivses poliitikas praegu igapäevaselt ei osale. See on ka mõistlik ja tuleks talle kasuks."

Riigikogu esimees Eiki Nestor ütles, et praegu ei otsita kandidaati, kes saaks 68 riigikogulase toetusallkirja, vaid neid allkirju võiks olla veelgi rohkem, et olla kindel, et presidendivalimine enam läbi ei kuku.

Vanematekogu koosneb riigikogu fraktsioonide juhtidest – täna olid kohal kuue fraktsiooni esimehed – ja riigikogu kolmest juhatuse liikmest.