Peaminister märkis, et Reformierakonnal on läbirääkimiste pidamiseks eraldi delegatsioon ning temale teadaolevalt ei ole esimesed kohtumised veel toimunud. "Meil ei ole veel tegelikult informatsiooni, et kas ja millistel tingimustel Keskerakond on koostööks valmis," ütles Rõivas valitsuse pressikonverentsil.

"Aga mida ma olen ka varem öelnud ja mida ma kordan üle, et ei ole mõtet kellelgi unistada või eeldada või karta, et selle nimel, et saada endale presidenditooli, oleme me valmis toimuvat valitsust hakkama lõhkuma, oleme valmis seadma ohtu selle, et vähem kui aasta pärast toimuvale eesistumisele minnakse vastu valitsusega, kes pole selleks valmistunud," kinnitas Rõivas.

Lisaks rõhutas Rõivas, et tema osalemine läbirääkimisdelegatsioonis võiks anda vale signaali, mistõttu tema Siim Kallase ja Reimo Nebokati kõrval läbirääkimisi ei pea.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Jevgeni Ossinovski märkis, et poliitilise kokkuleppe sõlmimine on hädavajalik. "Poliitilisi kokkuleppeid on võimalik sõlmida erinevaid, aga poliitilisi kokkuleppeid iseenesest alavääristada ei ole väga mõistlik. Eesti põhiseadus näeb ette, et presidenti valitakse poliitiliste kokkulepete teel ja poliitiline kokkulepe selleks, et Eesti presidenti valida, on hädavajalik," selgitas tervise- ja tööminister, lisades, et protsessil omasoodu minna lastes on keeruline tagada, et Eesti saab endale kõige parema presidendi.

"Ei tasu kindlasti võtta seda hoiakut, et ma olen nii aus ärimees, et ma ei ole kunagi ühegi teise ettevõttega kokkulepet sõlminud," kasutas Ossinovski Sven Mikseri kasutatavat analoogiat.