"Olukord presidendikandidaatide esitamisel on võrreldes eilse hommikuga muutunud. Marina Kaljurand näeb oma kandidatuurile suuremaid võimalusi valijameeste kogus ja ta pakkus välja, et Siim Kallas võiks kandideerida riigikogus," lausus Holsmer.

"Reformierakonna juhatusel ja fraktsioonil riigikogus on nüüd aga tegelikult otsustada riigikogu presidendivalimiste voorudeks kahe kandidaadi vahel. Nii Urmas Paet kui Siim Kallas on kinnitanud oma valmisolekut kandideerida riigikogus ja eks fraktsiooni liikmed peavad lähiajal otsuse tegema."

Holsmeri sõnul tähendab Kaljuranna otsus kandideerida valijameeste kogus, et kui riigikogus peaks tõesti presidendivalimised ebaõnnestuma, siis on valijameeste ees kandideerimas juba üks väga tugev kandidaat.

Reformierakonna siseheitlus presidendivalimiste eel sai olulise arengu eile, mil Marina Kaljurand otsustas loobuda parlamendis kandideerimast.

Kaljuranna eilses avalduses oli kirjas: "Olen viimasel paaril kuul kohtunud paljude omavalitsuste esindajatega nii kohalikest valimisliitudest kui ka kõikidest erakondadest. Paljud neist on avaldanud valmisolekut toetada minu kandideerimist valimiskogus, ka avalikult. Siim Kallas aga on koos oma meeskonnaga hinnanud oma võimalusi presidendivalimistel suuremaks Riigikogus ja minu ettepanek on, et esimesena peaks Riigikogus olema Reformierakonna kandidaadina võimalus kandideerida Siim Kallasel. Kui Riigikogu peaks presidendi valimises vaatamata kõikide pingutustele siiski ebaõnnestuma, palun Reformierakonna juhatuselt, teistelt erakondadelt ja erakonnavälistelt valimiskogu liikmeilt toetust enda ülesseadmiseks valimiskogus."