“Ma ei nutaks patja, kui presidendiks saaks Siim Kallas või Urmas Paet, ” ütles Randpere Delfile, ent arvab sellegipoolest, et suure kandidaatide arvu tõttu jõutakse valimistega valijameeste kogusse.

Randpere ütles, et kuigi Kaljuranna otsus kandideerida alles valijameeste kogus tuli talle üllatusena, saab ta sellest aru. “Praegu on nii palju kandidaate tekkinud ja kui nende meeskonnad natuke istuvad ja rehkendavad, saavad nad aru, et riigikogus on väga keeruline 68 häält kokku saada,” selgitas ta.

Ehkki Randpere süda tuksub Reformierakonna kandidaatide poole, annab ta endale aru, et tublisid inimesi on ka teistes erakondades. “Paljud riigikogu liikmed on selgeks teinud ühe või kaks kandidaati, kelle poolt nad iialgi ei ole, aga ülejäänute suhtes ollakse suhteliselt leebed,” vihjas Randpere, et on lootust ka kompromiss luua.

Kaljuranna otsus avas Randpere sõnul ust ka Urmas Paetile, kes on Kallase kõrval Reformierakonnale teine variant. “Riigikogus on Paetil tema minevikku ja renomeed arvestades väga head võimalused saada hääli ka väljastpoolt Reformierakonda,” ütles Randpere.