Turu-uuringute AS küsis seetõttu rahvalt sedagi, kumba nemad toetavad. Kas presidendi peaks valima riigikogu või võiks see jääda valimiskogu ülesandeks?

Riigikogus valimist pooldab 30% küsitletuid, ent valimiskogus valimise poolt on ligi pooled: 47%. 23% ei oska oma eelistust öelda.

Eesti kodanike seas on proportsioon riigikogu ja valimiskogu vahel 32 : 48.

Alg- ja põhiharidusega vastajaist eelistab valimiskogu 44% ja riigikogu pea poole vähem (23%). Kõrgema haridusega vastajate seas jagunevad seisukohad võrdsemalt (vastavalt 43% ja 39%).

Ainsana on riigikogus valimise eelistajad ülekaalus Reformierakonna valijate seas. EKRE ja Vabaerakonna valijad eelistavad ülekaalukalt presidendi valimiskogus valimist. Riigikogus valimise eelistused on ülekaalus ainult Siim Kallase toetajate puhul (53%), enamik ülejäänud presidendikandidaatide toetajaid eelistaks seda, kui president valitaks valimiskogus.

Vastajaist, kes peavad õigemaks riigikogus presidendi valimist, pooldab 30% Siim Kallast ja 23% Marina Kaljuranda. Valimiskogus valimist eelistavatest vastajatest sooviks 24% näha presidendi ametis Marina Kaljuranda, 16% Edgar Savisaart ja 13% Siim Kallast.