Ainus presidendikandidaat, kellel pole lähiajal midagi tähelepanuväärset autoroolis juhtunud - või pole meedia sellest teadlik - on Mailis Reps. Järgnevalt on välja toodud ülejäänud nelja presidendikandidaadi juhtumid liikluses.

22. septembril tabas Delfi lugeja fotojäädvustuse sellest, kuidas Vabaduse väljakul põleb Kaarli puiesteelt tulijale punane tuli ja Siim Kallase kampaaniaauto on napilt foorist möödunud ning ristmikul.

Auto sattus punase tulega keset ristmikku ja jäi teise liikleja kaamera ette täna kella 14.30 ajal - just siis kiirustas Siim Kallas kohtumiselt valimiskogu liikmetega Keila-Joal Vikerraadio stuudiosse. Vikerraadios hakkas presidendikandidaatide debatt kell 14.00, Siim Kallas jõudis sinna kohale aga alles kell 14.45 paiku.

Pressiesindaja Silver Puki sõnul sõitis auto ristmikule rohelisega. "Tegemist liiklusolukorraga, mida linnaliikluses ikka ette tuleb. Ristmikule sõideti rohelise tulega, kuid ees oli tekkinud ummik, mis liikus paraku aeglasemalt, kui arvata võinuks. See olukord on ka pildilt näha," teatas Pukk. Tema sõnul juhtis sõidukit Janek Mäggi.

Tegelikult on pigem näha, et suurema osa ristmikust läbib sõiduk just punase tulega ja jääb teiste autode taha pidama jäi alles pisut hiljem.

12. augustil Paides toimuvale arvamusfestivalile kiirustanud EKRE presidendikandidaat Mart Helme põhjustas ahelavarii. Kokku sattus õnnetusse viis autot, Helme auto oli viimane. Õnnetus juhtus Tallinna lähedal Mõigu ristis. Õnneks keegi vigastada ei saanud.

IRL-i ja Vabaerakonna presidendikandidaat Allar Jõks oli 13. septembril koos kampaaniameeskonna liikmetega teel järjekordsele kohtumisele valijameestega. Teel juhtus aga õnnetus. "Kampaania ei möödu kadudeta. Tänane hommik Viljandimaal. Õnneks kõik inimesed terved ning jätkame pingutust suure eesmärgi nimel," teatas Jõksi kampaaniameeskonna liige Tiit Riisalo sotsiaalmeedias.

Nimelt sõitis Allar Jõksi ja tema kampaanimeeskonna auto ühe postiauto taga, mis tahtis teha mingil hetkel vasakpööret. Kuna ta seda kohe teha ei saanud ja jäi keset teed võimalust ootama, siis peatuti auto taga ja Jõksi auto taga peatus omakorda veel üks auto.

Sellele autole aga järgnes kaubik, mille juht jäi pidurdamisega hiljaks ja nii see löök tagant tuligi, rääkis Riisalo. Seega paiskus Jõksi meeskonna auto taga olnud auto neile otsa.

"Õnnelik õnnetus, et keegi viga ei saanud, aga tasub olla tähelepanelik ka nii ilusa ilmaga nagu täna," lisas Riisalo.

Politsei teatel anti 13. septembril kell 9.06 politseile teada, et Järvamaal Imavere-Viljandi-Karksi-Nuia maantee 6. kilomeetril on toimunud ahelavarii. Esialgsetel andmetel ei suutnud kaubiku Volkswageni juht õigeaegselt pidurdada ning sõitis tagant otsa tema ees peatunud sõiduautole BMW, mis põrkas omakorda otsa selle ees olnud sõiduautole Lexus. Inimesed õnnetuses vigastada ei saanud. Juhid saavutasid omavahel kokkuleppe ja pöörduvad kindlustusse.

Marina Kaljurand eksles autoga ringi

Kord hakkas Marina Kaljurand Kohtla-Nõmmelt ära liikuma ning oli koos kaasliiklejaga helistamistega nii ametis, et ei pannud tähele, kuhu sõideti. "Sõitsin koos oma tütrega ning mõlemad arvasime, et teine parasjagu teab ja tunneb, kus teel ollakse. Kaardilugejaga sõitmise rõõm," sõnas Kaljurand. Veerand tundi ja 15 km suvalises suunas sõitmisel järel hiljem oldi omadega killustiku hunniku ees ja tupikus. Google Maps ei tunnistanud nende asukohta ka ja levi väga polnud. Lõpuks läks veel 20 minutit, et õigele teele jõuda ning aru saada, kus parasjagu ollakse.