"Ma ei loobu mitte kuhugi! Kuulge, ma panen 24/7 tööd siia sisse," parandas Reps varem ilmunud artiklite eksitavaid pealkirju. Ta lisas, et ootab hetkel erakondadevahelisi arutelusid, mille käigus oleks võimalik leida parim kompromiss. Kui lõpplahendus Keskerakonnale sobib, siis võidakse toetada ka teisi erakondi, ütles ta.

"Küsimus ei ole isikutes, mulle on kõik kandidaadid väga sümpaatsed," lisas Reps kinnitades, et oluline on ühiste põhimõtete toetamine. Kompromissi vajavate teemadena tõi ta välja haldus- ja majandusküsimused, mida saaks Reformierakonnaga arutada.

Reps kinnitas, et tema esmane huvi on leida parim võimalik kandidaat. "Ma olen nõus Eesti nimel vaatama seda asja laiemalt, aga selleks on vaja, et Reformierakond hakkaks oma presidendikampaaniat tõsiselt võtma," ütles ta.

"Kui meie tuleme riigikogus Reformierakonnale partneriks hääletusel, siis soovime ka lugupidavat suhtumist vastu. Nii kaua kuni Reformierakonnas mängitakse sellist kummalist mängu, ei saa millestki rääkida, " ütles Reps. Ta tuletas meelde, et Keskerakonnal on suurima opositsioonierakonnana 27 häält ja niisama ei plaani nad neid ära anda.

Selle kohta, kas president valitakse riigikogus või valijameeste kogus ütles ta, et peab viimast paremaks variandiks. "Ma arvan, et demokraatlikus riigis on parem valijameeste kogu ja vähemalt maapiirkonnad võivad öelda, et see on õigem variant," ütles Reps ja lisas, et siiani on ta oma energia sinna suunanud.

Siim Kallase otsusest minna kandideerimisega lõpuni ning mitte piirduda ainult riigikoguga ütles Reps, et see näitab erakonna otsustusvõimetust. "Järelikult ei ole nad veel mitte ühtegi valikut teinud," ütles Reps.