Väitlus möödus üllatavalt rahumeelselt. Jõksi sõnul on president sotsiaalne seismograaf ja ennetab probleeme. Helme arvates tahab rahvas vaadata presidendi poole ja näha autoriteeti. Kaljuranna sõnul president tunnetab, millised on keerulised olukorrad. Kallase hinnangul peab presidendi sõnum olema usaldusväärne. "President ei tohiks ajada tühja juttu." Repsi sõnul oodatakse presidendilt probleemi sõnastamist ja tunnistamist.

Debati järel esinejaid hinnanud eksperdid tõdesid, et kandidaadid tundusid väsinud ja silma jäi konflikti vältimine.

"Nagu vana abielupaar, et võtavad ühtemoodi sõna. Mul on tunne, et presidendidebatt on näitanud, et baasasjades ollakse ühel meelel," ütles Eesti Väitlusseltsi kohtunik Kadri Lainas

"Pole kahtlust, et kõik viis kandidaati saaksid ametiga hakkama. Allar Jõks on muutunud enesekindlamaks. Mailis Reps on muutunud tugevamaks muutunud. Reformierakonna praegused ja endised kandidaadid tunduvad kõige väsinumad," kommenteeris ajalehe Sirp peatoimetaja Ott Karulin.

Debatt oli samaaegselt otse-eetris nii Delfi TV-s kui ka TV3-s.

Debatil osalesid presidendikandidaadid Siim Kallas, Mailis Reps, Allar Jõks, Marina Kaljurand ja Mart Helme.

Debateerimisoskust ja faktide kontrolli teostas ligi kahetunnises otsesaates ekspertide kogu, debatti juhtisid Eesti Päevalehe ajakirjanikud Kärt Anvelt ja Tuuli Jõesaar.

Otseblogis kommenteerisid debati käiku taas meie ekspertide kogu koosseisus Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora, ajalehe Sirp peatoimetaja Ott Karulin ja kommunikatsiooniekspert, Eesti Väitlusseltsi kohtunik Kadri Lainas.

Lisaks tegid kandidaatide jutu osas sisulist faktikontrolli Eesti Väitlusseltsi kohtunikud Triin Toimetaja ja Karl Toom. TV3-st lõi otseblogis kaasa Sven Soiver.

Eesti presidendivalimiste järgmine voor toimub valimiskogus 24. septembril Estonia kontserdimajas. Automaatselt pääsesid valimiskogu kandidaatideks riigikogus toimunud valimiste kolmandas voorus enim hääli saanud Siim Kallas ja Mailis Reps.

Valimiskogus ülesseadmiseks on teistel kandidaatidel vaja vähemalt 21 valimiskogu liikme allkirja. Kandidaatide esitamine algab 20. septembri hommikul ja lõpeb 22. septembri õhtul.