Ernits rääkis ERR-i uudisteportaalile, et teda häiris väga Mailis Repsi presidendikampaania buklett, millel on avaldatud pilt Keskerakonna n-ö Kadri Simsoni tiivast ja üleval on tekst, et Reps lubab olla rahumajakas, kes ühendab kogukondi.

"See lõikas nagu kreissaega. Mida siis Mailis räägib, kui ta laseb avaldada oma presidendibukletis ühe poole pildi," lausus Ernits.

Ernits väljendas imestust, et kas Simsoni tiib üritab erakonna kongressi ajal tekkinud konflikti jätkata. "Mina sain aru, et see tüli on maha maetud ja nüüd näidatakse jälle, et see üks pool jätkab oma separatistlikku tegevust," lisas ta.

Ernits nõudis trükise kõrvaldamist ja mitte levitamist või asendada see fotoga, kus on kõik fraktsiooni liikmed peal. Vastasel juhul lubas ta oma allkirja tagasi võtta.

Reps selgitas, et foto Simsoni tiivast läks bukletile seetõttu, et materjalid olid koostatud juba varem, kuid allkirja tagasivõtmisega ähvardamine talle ei meeldinud, sest volikogu otsus teda toetada on põhikirja järgi kõigile täitmiseks.