Fraktsiooni liikme Kalle Laaneti sõnul on välisministri otsus kummardust väärt. "Ta andis oma isiku poolt rohelise tee Siim Kallasele, kes on erakonna auesimees," ütles ta. Vilja Toomasti arvates tähendab otsus, et erakond ei lähe kahe tugeva kandidaadi vahel lõhki.

Samas oli suur osa Reformierakonna fraktsiooni liikmeid selle poolt, et president ei valitaks valijaskogus. Aivar Sõerd ütles, et kogu edasise töö raskus tuleb panna valimistele riigikogus ja avaldas toetust Siim Kallasele. Kalle Palling nõustus, öeldes, et oluline on, et erakonnad ei kinnituks jäigalt oma kandidaatide külge. "Ma olen valmis tegema kompromisse, et president saaks valitud riigikogus," ütles Palling Delfile.

Kuigi enamik fraktsiooni liikmeid avaldas soovi valida president ära riigikogus, peeti seda vähetõenäoliseks. "Ma tahaks, et president saaks puht pragmaatilistel põhjustel valitud riigikogus. Kui läheb edasi valijakogusse, siis see on ju maksumaksja raha raiskamine," ütles Madis Milling. "Aga see tõenäosuse protsent on vähem kui 50," lisas ta.

Erakonna liikmed ei usu, et Kaljuranna otsus Siim Kallasele kohe eelise loob, sest praegusel hetkel on kõik veel lahtine ning uusi nimesid võib veel juurde tulla. "See, et üks kandidaat riigikogus vähemaks jäi ei tähenda veel midagi. Kokku tuleb saada ikkagi 68 häält," ütles Meelis Mälberg.

Fraktsioon ei soosi Urmas Paeti väljavaateid kandidaadina. Mälberg arvas, et Paet ei saa kokku 21 riigikogu liikme allkirja, et teda seataks üles kandidaadina. Vilja Toomast nõustus, kinnitades, et Urmas Paetil on tulevikus väga suur potentsiaal saada Eestis kõrgele kohale. "See kandideerimine toob talle palju populaarsust ja eks see on hea võimalus kapitali koguda," lisas ta.