"See kõik viitab sellele, et Reformierakond on täna tülis ja ei suuda kokkuleppele saada," kommenteeris Karilaid välisministri otsust kandideerida presidendiks valijameeste kogus. "See on lihtsalt üks plaan kõrvaldada Siim Kallast poliitilisest konkurentsist ja minna edasi tiire tegema valijakogusse," ütles ta.

Karilaid tuletas meelde Andrus Ansipi ütlust, et kõiki ametikohti ei maksa endale ahnitseda ning ütles, et Reformierakond mõistab, et oma ridadest nad presidenti ei leida. "Tänaseks on kõigile selge, et Reformierakond tahab mingis etapis mängida Eiki Nestori peale. Eelmine kord tegid nad ju ka presidendi sotsiaaldemokraatide ridadest," kinnitas Karilaid.

Tema sõnul on nii Marina Kaljurand kui Siim Kallas lihtsalt turunduseks ning viimane on üldse Reformierakonna jaoks segav faktor. "See näitab ka esimehe Taavi Rõivase nõrkust, et ta pole suutnud oma erakonda lepitada ja laseb sellist näitemängu teha," sõnas Karilaid.

Karilaid ei usu, et president valitakse riigikogus, sest selleks on vaja Keskerakonna toetust. "Ma arvan, et kui täna ei saa meie oma inimese ümber teha kokkulepet, siis lähme valijameeste kogusse ja anname inimestele otsustusprotsessi lähemalt," ütles Karilaid. Ta lisas, et Siim Kallasega on keskerakondlastel olnud head suhted ja tuletas meelde ühist valitsusliitu 2002. ja 2003. aastal. "Aga tõenäosus, et teda täna toetame on väike, sest Siim Kallasel oleks vaja suuremat kandepinda oma erakonna sees," kinnitas ta.

Mingis faasis ennustab keskerakondlane valikut, kas Allar Jõks või Eiki Nestor. Ning antud olukorras lubab ta toetada Jõksi, kuigi see pole suurerakondadele kõige mugavam samm. "Mina lähtun sellest, et president peaks olema erapooletu ja ta pole selline poliitiline sülekoer," ütles Karilaid.