"See ei ole minu jaoks üllatav. See näitab, et ta ei ole rahvast ühendav president, ja see tähendab seda, et sama reha otsa astus Hillary Clinton, kes hiljuti aga Donald Trumpi toetajate ees vabandas. Ma arvan, et ühel päeval peab ka tema meie toetajate ees vabandama," ütles Helme Delfile.

"Kaljurand sisuliselt sülitab näkku vähemalt 13-15 protsendile Eesti rahvast. See on tema meelest seltskond, kes ei kuulu nende inimeste hulka, kes väärivad tähelepanu ja kelle muresid peaks ära kuulama," rääkis Helme.

Küsimusele, kas ja millistel tingimustel EKRE oleks nõus Kaljurannaga presidendivalimiste teemal läbirääkimisi pidama, ütles Helme, et EKRE tema käest küll midagi lunima ei lähe. "Kui tal on mingisuguseid ettepanekuid ja soove kohtuda, et mingit teemat arutada, siis kindlasti oleme me valmis kohtuma ja arutama, aga kui inimene presenteerib ennast erakondadeülese ja rahvast ühendava kandidaadina, siis on absoluutselt välistatud see, et ta umbes 15 protsendi valijate toetusele lihtsalt sülitab. See on meie hämmeldunud reaktsioon sellele," sõnas Helme.

Marina Kaljurand ütles Eesti Päevalehele antud intervjuus, et tema vaadetes on suur ühisosa kõigi erakondadega, välja arvatud rahvuskonservatiivid, ja tal pole nüüd sõltumatuna neilt valijakogus hääli saada keeruline. "Kavatsen kohtuda kõigi erakondade juhtidega, välja arvatud EKRE-ga."