Pärast seda, kui riigikogu kolmes voorus Eestile presidenti ei valitud, läheb asi edasi valimiskogusse. Riigikogus kaks enim hääli saanud kandidaati - Siim Kallas ja Mailis Reps - pääsesid sinna automaatselt. See aga seadis Reformierakonna keerulisse seisu: nende ametlik kandidaat - Siim Kallas - sai otse valimiskogusse, kuid varasemalt oli nad lubanud Marina Kaljurannale, et toetavad teda valimiskogus kandideerimisel.

Reformierakonna juhatuse viietunnine koosolek andis selge sõnumi: toetakse Siim Kallast. "Pidime eile hindama, milline oli riigikogu valimistulemus kui ka millised olid ebakõlad selle tulemuseni jõudes. Pidime hindama seda, millist infot on vahepeal tulnud teistelt erakondadelt. Millised on erakondade meile öeldud teised eelistused ja pidime langetama läbikaalutud ja põhjaliku otsuse," selgitas Taavi Rõivas täna, ja lisas, et nii Marina Kaljuranna kui ka Siim Kallase toetamine oleks tinginud Reformierakonna häälte jagunemise valimiskogus ja oleks soosinud nende konkurente. "Kui Reformierakond läheb (valimiskokku - toim.) samaaegselt kahe kandidaadiga, ei saa see meile võitu tähendada," sõnas Rõivas.

Kas Rõivas tunneb juhtunu pärast vastutust ja kuidas kavatseb ta pettunud välisministrile murtud lubadust heaks teha, vaata lähemalt videost!

"Rahva toetus aitab meil nendel rasketel hetkedel, kus peab tegema selliseid otsuseid, mis võib-olla inimlikult on ebapopulaarsed, keerulistes olukordades inimeseks jääda," ütles Rõivas.