Helme nentis, et EKRE ainus eesmärk on see, et riigikogus presidenti ära ei valitaks ning valimine jõuaks valijameeste kogusse. Seal tahetakse nimelt kandidaadiks esitada EKRE esimees Mart Helme.

Eile oli valijameeste kogusse jõudmiseks Helme sõnul kõige parem mitte kedagi toetada. "Täna leidsime, et siin ära valimise šansid vähenevad siis, kui viimases voorus ehk kolmandas voorus on Reps ja Kallas, mitte Kallas ja Jõks," sõnas Helme. "Meie arvates oli vaja seda, et Keskerakonna hääled ei jääks n-ö ripakile kolmandas voorus."

"See võib kõlada väga küünilise ja kalkuleerivana või poliittehnoloogilisena, aga see on kogu aeg olnud meil üks ja sama käitumismall, et me soovime valijameeste koguni jõuda," lisas Helme.

Helme rõhutas, et on välistatud, et EKRE teeks kolmandas voorus teiste fraktsioonidega kokkuleppe, et üks kandidaatidest saaks ära valitud. "See, et me praegu toetasime Mailis Repsi kandidatuuri, ei tähenda seda, et me olemegi nüüd Mailis Repsi kui kandidaadi taga kuni valimiste lõpetamiseni välja, vaid see oli tänase päeva manööver," kinnitas Helme.