"No meeleolud olid head ja sõbralikud," ütles Helme Delfi reporterile. Kohtumisel arutati tema sõnul Eestit põletavaid teemasid nagu haldusreform, demograafiline olukord, rändekriis ja julgeolek. "Arutasime ka seda, mida president ühes või teises küsimuses saab teha, peab tegema või kas üldse on võimalik teha," ütles Helme.

Erakondade toetuse jagamise kohta riigikogus ei andnud EKRE esimees selget vastust. "Me arutasime neid asju, aga siin on teatud määramatuse element. Me teame enam-vähem kindlalt, kes on kandidaatidest esimeses voorus üleval, aga me ei tea kes on teises voorus," ütles ta.

"Meie seisukoht on selge: Me ei toeta võimuvertikaali ulatumist Kadriorust kuni kohalike omavalitsusteni. Me ei arva, et Reformierakond peab monopoliseerima võimu kogu riigis. Ja seetõttu me Reformierakonna kandidaati ei toeta tõenäoliselt," ütles Helme.

Ta lisas, et kõik fraktsioonid kogunevad veel esmaspäeva hommikul ja seal vahetatakse viimase hetke informatsiooni. "Ehk siin muutub olukord tihti tundidega mitte isegi päevadega," ütles ta, tuues näiteks Allar Jõksi, kes sai eile vaid tundidega toetusallkirjad riigikogu jaoks kokku.