Andres Anvelt ütles, et sotside plaan on esmalt viimase kahe päeva emotsioon maha võtta ja hakata valmistuma valimiskoguks, muu hulgas vaadata, kui palju erakonnal valijamehi on, ning asuda nendega kohtuma ja läbi rääkima.

Anvelt viitas, et praegu on teada väga vähe. "Me ei tea, kes näiteks Reformierakonna poolt tuleb. Kas sealt tuleb Marina Kaljurand või Siim Kallas jätkuvalt või tulevad mõlemad. Kindel on, et Mailis Reps tuleb, ja kindlasti ka Allar Jõks - nii et kandidaate on seal rohkem," osutas Anvelt.

Viimastel päevadel ei ole Anvelti sõnul aga arutatud, kas valijameeste kogus seatakse uuesti üles ka Eiki Nestori kandidatuur. Nimelt leppisid sotsid Reformierakonnaga küll kokku koostöös riigikogus, sellega kokkulepe aga piirdus. Valijameeste kogu osas ühesõnaga kokkulepet pole.

"Ma ei näe üldse mingit põhjust selleks, [et teha koostööd Siim Kallasega,] ainuüksi selle pärast, et me nägime, et kahjuks koostöö Reformierakonnaga presidendivalimistel ei osutunud väga tulusaks - me ei saanud seda võimalust ellu viia, et valime presidendi riigikogus ära."

"Minu meelest [Reformierakonna] lõhestatust on näidanud kõik kolm päeva juba," lausus Anvelt. "Ei olda valmis tegema konkreetset otsust. Täna Reformierakonna juhatus koguneb ja hakkab seda teemat arutama. Kui nad jätkavad nii lõhkises olukorras ja lõppude lõpuks on kaks Reformierakonna kandidaati, siis mul on küll selline kahtlane tunne, et kumbki neist ei osutu väga edukaks."