"Pidasime presidendikandidaadiga pärast esimese vooru tugevat tulemust nõu ja kuna Allar Jõksil on tekkinud reaalne võimalus jõuda kolmandasse valimisvooru, siis oleme otsustanud esitada taas tema kandidatuuri Vabariigi Presidendi ametisse," kinnitas Vabaerakonna fraktsiooni juht Andres Herkel.

IRLi fraktsiooni esimees Priit Sibul lisas, et IRLi ja Vabaerakonna saadikud on otsinud kandidaati, kellel oleks laiem toetus. "Tänane hääletus tõestas seda, et Allar Jõksi näol on kandidaat olemas ja me seame tema kandidatuuri loomulikult uuesti üles," ütles Sibul.

Jõks ütles pärast Vabaerakonna fraktsiooniga kohtumist, kui liikmed polnud veel otsustanud, kas toetavad Jõksi ka teises voorus, et ta on toetuse korral tõenäoliselt valmis teises voorus kandideerima. "Ma tõsiselt kaalun seda. Kui erakonnad on valmis mind toetama, siis suure tõenäosusega olen ka valmis kandideerima."

Jõksi jaoks olid neli lisahäält, mis talle lisaks IRL-i ja Vabaerakonna omadele lisandusid, üllatavad. "Ma ei olnud sellega arvestanud."

Presidendikandidaat Allar Jõks pälvis täna presidendivalimiste esimeses voorus 25 rahvaesindaja toetuse.