Marina Kaljuranna toetuseks allkirja andnud Padise vallavolikogu esindaja Külli Tammur pidas tänavust presidendikampaaniat muljetavaldavaks: kõik presidendiks pürgijad on temaga korduvalt ühendust võtnud, eri kandidaatide toetamise asjus on palju arutatud ka kohalikega. "Meie valijameestena esindame ikkagi oma valla inimeste huve, mitte oma isiksuste huve," kirjeldas Tammur.

Meil oli kaks kandidaati: Siim Kallas ja Marina Kaljurand.
Külli Tammur

"Kui inimesed on meid volitanud seda rahva sõnumit edasi viima, siis meie kohustus on seda teha," lisas Saue vallavolikogu esindaja Aavo Sõrmus.

Mõlema valimiskogu liikme sõnul oli toetatava presidendikandidaadi valimine üsna üksmeelne. "Meil oli kaks kandidaati: Siim Kallas ja Marina Kaljurand. Pooldati küll ühte, küll teist, aga lõpuks jäeti minu otsustada ja mina arutasin küsimust inimestega, kes mind on volikokku valinud. Tugevat survet ühelt või teiselt poolt ei olnud," sõnas Kaljuranda toetav Tammur.

Kõige aktiivsema kampaaniaga presidendikandidaati ei osanud valimiskogu liikmed välja tuua. "Küll kasutatakse erinevaid meetodeid või mooduseid, kuidas ennast tutvustada," sõnas Sõrmus. "Kõik on olnud väga püüdlikud," lisas Tammur. Mõlemad olid ühel nõul, et tänavune eriti aktiivne valimiskampaania peegeldab positiivseid muutusi. "Eks see ole demokraatia: rahval peab olema võimalus valida ja samas peab olema keda valida," sõnas Sõrmus kokkuvõtlikult.

Mulle tundub, et seis on väga tasavägine paljude kandidaatide vahel.
Andreas Kaju

Keda peab Marina Kaljuranna kampaaniajuht Andreas Kaju Kaljuranna suurimaks konkurendiks presidendirallil? "Mulle tundub, et seis on väga tasavägine paljude kandidaatide vahel. Meil on kõigil huvitav nii kodanikena, poliitikavaatlejatena kui ka ühte-teist kandidaati toetades," sõnas Kaju.

Marina Kaljurand on sündinud 6. septembril 1962, ta on sünnilt Eesti kodanik ning kinnitanud oma nõusolekut Vabariigi Presidendiks kandideerida.

Marina Kaljuranna seadsid üles Jüri Allik, Mihkel Rebane, Raivo Raja, Andres Kampmann, Ave Visor, Kaido Katalsepp, Raimond Danilov, Veiko Erm, Kandela Õun, Liivi Vähesoo, Valdo Palu, Aavo Sõrmus, Mark Soosaar, Külli Tammur, Ene Preem, Jaanus Saat, Uno Silberg, Maido Nõlvak, Urmas Kristal, Eda Arusoo, Sirje Simmo, Toomas Jürgenstein, Toomas Nõmmiste, Rainer Vakra, Heljo Pikhof ja Taivo Kirm.

Riigikogu kolmandast voorust kandusid otse valimiskogu esimesse vooru kandidaadid Siim Kallas ja Mailis Reps.

Kandidaadi registreerimiseks nõutavad dokumendid esitab Vabariigi Valimiskomisjonile (Toompea tn 1, Tallinn) üks kandidaadi ülesseadjatest. Kandidaate saab esitada neljapäeva, 22. septembri kella 18-ni. Vabariigi Valimiskomisjon koguneb koosolekule reedel, 23. septembril kell 12, et kandidaadid registreerida.