"Ma arvan, et Reform on oma fraktsiooni hääled kokku löönud ja arvestanud, et Kaljurannal pole piisavalt hääli fraktsioonis," kommenteeris Andres Anvelt välisministri otsust kandideerida presidendiks valjameeste kogus.

Ta lisas, et edasine vaatemäng saab olema huvitav, sest Kallas ei ole teatanud, et tema valijakogus ei kandideeri. "Kui Siim Kallast nüüd riigikogus ei valita ja ta läheb edasi valijakogusse, siis tekib selline seis, et seal on kaks Reformi kandidaati.Ja noh mina ei taha hästi arvata, et Reformierakond tahab ennast lõhestada valimiskogus," ütles Anvelt.

Kallase lootust saada riigikogus 68 häält täis, peab Anvelt vähetõenäoliseks, sest selleks läheks vaja Keskerakonna hääli. "Mis on see präänik Keskerakonnale, et nad läheksid Reformierakonna kandidaadi taha? Vaevalt see mingi peenraha saab olla," arutas esimees. Ta ütles, et äärmisel juhul võiks selleks olla peaministrikoht, kuid arvas, et vaevalt oleks Rõivas nõus oma positsiooni ära andma.

Anvelt küll eelistaks, et riigikogu täidaks oma põhiseaduslikku ülesannet ja valiks presidendi ära, kuid pragmaatikuna ta seda ei usu. "Praegusel hetkel ma ei näe, et ka sotsiaaldemokraadid toetaksid Reformierakonda," ütles ta.