Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Andres Anvelt lisas, et peamiselt vesteldi sisepoliitilistel teemadel.

"Materjali on temas väga tugevasti," kommenteeris Anvelt.

Anvelti sõnul ei mõjuta Kaljulaiu toetust tema kuulumine Isamaaliitu aastatel 2001-2004. "Ta tegi oma ajal väga selge otsuse, et on laiema maailmavaatega, kui seda on olnud üks konservatiivne maailmavaade," sõnas Anvelt, ja lisas, et nüüd on Kaljulaid enda sõnul konservatiiv-liberaal.

Anvelt on seisukohal, et president ei saa ega peagi oma maailmavaadet teistele peale suruma. Ometi olevat Kaljulaiu mitmed majandusteemasid puudutavad seisukohad Eestist ja Eesti arengust sellised, mis ei tekika suuri maailmavaatelisi lõhesid.

"Ka tema näeb, nagu iga tark poliitik ja majandusinimene, et Eesti üheks suureks probleemiks tänasel päeval on ikkagi väga suur igasugune ebavõrdsus, mis toob kaasa pettumust poliitikas, lahkumist Eestist jne. Kui need mõtted ütleb välja meie presidendikandidaat, siis sotsiaaldemokraatidele kindlasti on need mõtted sümpaatsed," ütles Anvelt.

Kaljulaiu esimesed visiidid oleks Soome ja Lätti. Lisaks soovis Kaljulaid senisest enam suurendada koostööd Põhjamaade vahel. "Oleme natuke liiga palju sinna lompide taha vaadanud, mis on ka vajalik. Aga siin samas, meie väikese lombi ümber võiks ka natuke tugevama ja lahtisema pilguga ringi vaadata," kommenteeris Anvelt.

Kersti Kaljulaid ei saa piisavalt toetushääli juhul, kui mõni riigikogu erakondadest soovib teha poliitilist avantüüri, leidis Anvelt. "Sotsiaaldemokraatide taha see asi kindlasti ei jää," kinnitas ta.

Täna pärastlõunal kogunevad taas riigikogu vanematekogu ning fraktsioonide juhid, et teha vahekokkuvõtteid presidendivalimistest.