Venemaale väljaantud punapäist kaunitari võib oodata uus ja peadpööritav karjäär poliitikas. Üks Chapmani kosilasi on skandaalsete avalduste poolt tuntud Venemaa Liberaaldemokraatliku Partei (LDPR) ja riigiduuma esimees Vladimir Žirinovski.

„Teeme kõik võimaliku toetamaks Anna kandidatuuri 2012. aasta valimistel," ütles Chapmani kodulinna Volgogradi LDPRi osakonna juht Aleksandr Potapov Newsweekile.

Tema sõnul sõltub kõik 28-aastasest Chapmanist - kui palju ta uuest karjäärist innustub, kes poleks esimene kriminaalsetesse seiklustesse sattunud LDPRi kandidaat. Näiteks 2008 valiti duumasse endise luuraja Aleksandr Litvinenko mõrvas süüdistatav Andrei Lugovoi.

„Lugovoil läheb hästi. Sama moodi läheks ka Annal, kui ta tahaks kuulsaks poliitikuks saada," arvab Potapov.

Newsweeki teatel ootaks Chapmani nõustumise puhul korter Moskvas, oma auto ja immuniteet võimalike kriminaalsüüdistuste puhul.

Volgogradis Kutšenko perekonnanime all sündinud Chapman pole veel võimalikku poliitikasse siirdumist kommenteerinud. Neiu kaalub praegu erinevaid karjäärivõimalusi.

Briti meedias on kirjutatud, et spioonisüüdistustega Anna kaalub USAs alustatud kinnisvaravahenduse äri jätkamist. Räägitakse ka Chapmani memuaaride kirjutamisest.