Žirinovski teatas, et Vene sõdurid saavad tihti külma. „Jutt pole ainult külma saanud sõduritest – surnud sõduritest, kes on saanud tuberkuloosi,“ ütles Žirinovski, kelle sõnul ei ole sellistel juhtumitel vastutav mitte kaitseminister, vaid need, kes soovitasid tal Judaškini teenuseid kasutada. Žirinovski sõnul on Judaškini ebaõnnestumise põhjus sõjaväevormi väljatöötamisel see, et ta on „poiss, kes pole armees teeninud ja ei saa aru, mis on Venemaa, kes teab ainult Moskvat, Sotšit ja Nizzat“, vahendab Lenta.ru.

Žirinovski tegi ettepaneku kasutada sõjaväevormina karmi Vene kasukat, mis kaitseb sõdurit 40-kraadise Vene külma eest. Judaškinit võrdles Žirinovski maailma kaubandusorganisatsiooni WTO-ga, sest selle organisatsiooni liikmeks astumine mõjub tema arvates venemaalaste tervisele sama hukatuslikult. „Vaadake milline krimpsus on Euroopa rahvastik, seal pole midagi vaadata, nad on kõik inetud, vintsutatud, mandunud,“ ütles liberaaldemokraatide juht ja lisas, et WTO-sse astumise puhul hakkavad venemaalased sööma keemiat ja manustama halbu ravimeid. Eurooplased jäävad Žirinovski arvates ellu vaid tänu vene naiste ilule, vene balletile, vene kunstile.

Venemaal jääb igal aastal haigeks kümneid, mõnikord ka sadu ajateenistusse võetuid. Viimane massiline haigestumine leidis aset selle aasta 30. septembril Ostrogožski garnisonis Voroneži oblastis. Haiglasse viidi erinevatel andmetel 40-800 inimest. Sõjaväearstide sõnul on haigestumine seotud värvatute madala immuunsusega haigustele. Sõjaväe peaprokuratuuri juht Sergei Frindinski ütles pärast juurdlust, et tal on ükskõik, kes uue vormi välja töötas, aga selles, et inimesed selles ära külmuvad, ta ei kahtle.