„Küsimus pole selles, kas Venemaa ja Euroopa Liidu kodanikud saavad mõlemas suunas ilma viisata reisima hakata. Küsimus on selles, millal see juhtub,” ütles Zatlers. Presidendi sõnul teeb Läti kõik tema võimuses oleva, et viisakohustusest võimalikult kiiresti loobutaks, teatab Läti Delfi.

Venemaa kaubandus-tööstuskoja president Jevgeni Primakov ütles omalt poolt, et Venemaa ettevõtjate jaoks on see küsimus väga tähtis.

Primakov teatas, et ärifoorumil osaleb enam kui 250 ettevõtjat erinevatest rahvamajanduse valdkondadest, sealhulgas 60 ettevõtet, mis tahavad Venemaa turule pääseda. Primakov väljendas lootust, et ärifoorum aitab aktiviseerida koostööd väike- ja keskmise suurusega ettevõtete vahel.

Venemaa eksport Lätti kasvab, kuid selle struktuur pole muutunud. Näiteks masinaehituse osa selles pole suur. Koostöö abil on võimalik seda muuta, leidis Primakov. Tema sõnul huvitavad Venemaad Lätis energeetika, transiit, logistika ja vastastikused investeeringud.

Zatlers väljendas veendumust, et tema visiit annab uue impulsi kahe riigi vaheliste majandussuhete arengule. Sellele aitab kaasa ka kaheksa lepingu allakirjutamine visiidi ajal.

Läti presidenti saadab visiidil Moskvasse 120 ettevõtjat. See on kogu Läti ajaloo suurim äridelegatsioon.