„Milliseid „oma rahvusvahelisi kohustusi“ Venemaa ei austa? Kas Minski kokkuleppeid, mis ta ise algatas ja mida kutsub iganädalaselt täitma, adresseerides need pöördumised Kiievi allakirjutanute ja nende sponsorite, sealhulgas Euroopa Liidu poole? Kas Budapesti memorandumit, mis garanteeris Ukrainale tema suveräänsuse austamise ja mille rikkumise algatasid Euroopa Liidu riigid ammu enne Krimmi referendumit, toetades kahel korral mõlema Maidani põhiseadusevastaseid otsuseid ja purustades hapra ühiskondlik-poliitilise tasakaalu riigis?“ küsis Zahharova Facebookis.

Samuti küsis Zahharova, millal ei ole Venemaa austanud rahvusvahelist õigust, heites aga „lääne parteritele“ ette ÜRO diskrediteerimist ja selle lagunemisest unistamist. Venemaa ei tegutse Zahharova sõnul rahvusvahelisel areenil, motiveerides oma tegevust õigusliku staatuseta koalitsioonidega, vaid kehtivate rahvusvaheliste dokumentide ja protseduuridega.

„Milliste rahvusvahelise õiguse sätete järgi paiknevad Süürias Euroopa Liidu liikmesriigid? Aga mida tegid nad Liibüas? Aga Iraagis? Miks ei päri rahvusvahelise õiguse eest seisev Euroopa Liit Washingtonilt aru ÜRO julgeolekunõukogu mandaadi täitmise kohta operatsioonide läbiviimisel Afganistanis? Millal kavatseb Brüssel võtta vastutusele riigid, mis kõiki võimalikke rahvusvahelise õiguse norme rikkudes muudavad Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika riikide inimeste elu põrguks, mida nad nüüd nimetavad veaks? Millised rahvusvahelise õiguse sätted annavad Euroopa Liidu riikidele aluse sekkuda suveräänsete riikide siseasjadesse kuni sissetungini? Miks ei nõua Euroopa Liit nende vastutusele võtmist, kes seisid Serbia piiride muutmise taga, eraldades temast Kosovo? Milliste rahvusvahelise õiguse normide alusel tunnustas Brüssel Kosovo suveräänseks riigiks? Mis pani mitmeid Euroopa Liidu riike unustama nende poolt Kiievis viseeritud Janukovõtši ja opositsiooni kokkuleppe, mis garanteeris võimuvahetuse üleminekuperioodi, mille unustamine viis veriste tapatalguteni kogu riigis? Millal hakkab Euroopa Liit järgima rahvusvahelist õigust pagulaste suhtes? Ja kas Euroopa Liit hakkab kunagi kohusetundlikult täitma seda, milleks kutsub üles teisi?“ kirjutas Zahharova.

Business as usual. Seda ei tule mitte „kuni Venemaa…“, vaid põhimõtteliselt,“ kuulutas Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja.