“See on meie sõbra Javier Solana palve ja ma ei saa Solana ettepanekutele ei öelda,” ütles Arafat esmaspäeval ajakirjanikele, kui oli Euroopa Liidu välispoliitikajuhiga kohtunud.

Seni pole teada, millal Iisraeli-Palestiina julgeolekukõnelused võiksid jätkuda. Palestiinlased katkestasid läbirääkimised pühapäeval, kui Iisrael teatas, et kavatseb Arafatti ka edaspidi tema Läänekalda peakorterisse suletuna hoida. Kõneluste viimane istung toimus läinud neljapäeval.

Enne Arafati ja Solana kohtumist tapeti Jordani jõe läänekaldal kaks palestiinlast ja kaks juuti ning Jeruusalemma lähistel vigastas palestiinlasest tulistaja kümmet juuti. Tulistamise võttis omaks rühmitus al-Aqsa Märtrite Brigaadid.

Iisraeli armee oli moslemite Eid al-Adha püha ajal Palestiina alade ründamisest hoidunud, kuid püha lõppes esmaspäeval ja uute verevalamiste järel on karta ka juudiriigi uusi kättemaksuaktsioone.

“Iisrael rakendab kõiki vajalikke meetmeid oma kodanike kaitsmiseks,” vahendas peaminister Ariel Sharoni kantselei Sharoni sõnu telefonivestluses USA välisministri Colin Powelliga.