Mõnedel juhtudel on ametnikud otsustanud mitte näidata Trumpile allikaid ja meetodeid, mida luureagentuurid informatsiooni kogumiseks kasutavad, teatasid allikad Wall Street Journalile. Nende allikate ja meetodite hulka võivad kuuluda näiteks vahendid, mida agentuur kasutab välisriigi valitsuse järel spioneerimiseks.

Wall Street Journali teatel on luureametnikud ka varem oma töömeetodeid presidentide ja kongresmenide eest varjanud. Mõnikord on otsustatud, et salatsemine on vajalik allika kaitsmiseks ning kõik, mida president teadma peab, on see, mida allikas avaldas ja mida luurekogukond selle kohta tähtsaks peab.

Nendel varasematel kordadel ei ole aga informatsiooni varjatud mure pärast presidendi usaldusväärsuse või diskreetsuse pärast, teatasid endised ja praegused ametnikud Wall Street Journalile.

USA endised ja praegused ametnikud tunnistasid ajalehele, et otsus hoiduda allikate ja meetodite avaldamisest Trumpile tuleneb suures osas presidendi korduvatest imetluse väljendamistest Venemaa presidendi Vladimir Putini vastu ning tema valimiskampaania ajal tehtud üleskutsest, et Venemaa jätkaks tema demokraadist rivaali Hillary Clintoni e-kirjade häkkimist.