Islamiriiki pooldavatele sotsiaalmeediakontodele postitatud kommentaarid ennustasid, et Trumpi täidesaatev korraldus meelitab USA moslemid äärmuslaste poolele. Ühes postitused nimetati Trumpi „parimaks islamijutlustajaks“ ning teised ennustasid, et Trump alustab peagi Lähis-Idas uut sõda, kirjutab Washington Post.

„Al-Baghdadil (Islamiriigi juht Abu Bakr al-Baghdadi – toim) on õigus ette astuda ja teavitada Trumpi, et moslemitele Ameerikasse sisenemise keelamine on „õnnistatud keeld“,“ ütles üks postitajatest sotsiaalmeediaplatformi Telegram Islamiriiki pooldavas kanalis. Kirjutaja võrdles täidesaatvat korraldust USA sissetungiga Iraaki 2003. aastal, mida islamivõitlejate juhid nimetasid tol ajal „õnnistatud sissetungiks“, mis päästis valla läänevastase innu kogu islamimaailmas.

Mitmed postitajad teatasid, et Trump viib täide USA-s sündinud Al-Qaida juhtivtegelase ja jutlustaja Anwar al-Awlaki ennustuse, mille järgi „pöördub lääs lõpuks oma moslemitest kodanike vastu“. Awlaki hukkus USA droonirünnakus 2011. aastal Jeemenis.

Üks kommenteerija Telegrami kanalis Abu Magrebi ütles, et Trumpi tegevus „paljastas selgelt tõe ja karmi reaalsuse Ameerika valitsuse moslemite vastase vihkamise taga“.