Allika teatel uurib liidukantsler Angela Merkeli valitsus võimalusi sundida Moskvat Süürias kurssi muutma. Vene lennukid on toetanud Süüria valitsusvägesid Aleppo mässuliste käes oleva osa ründamisel.

Lääneriikide juhtide sõnul on tegemist üha rängema humanitaarkriisiga. Saksa ja USA ametnike sõnul on Venemaa ka haiglate ja teiste tsiviilobjektide pommitamiste taga Aleppos.

Üks, mida Saksamaa Wall Street Journali allika sõnul kaalub, on uute Euroopa Liidu sanktsioonide kehtestamine Venemaale.

Saksa ametnike vahelised arutlused võimalike sanktsioonide üle on varajases staadiumis ning pole selge, kuivõrd Merkeli koalitsioonipartnerid sotsiaaldemokraadid (SPD) neid toetavad, teatab Wall Street Journal.

Kui varem kolmapäeval küsiti võimalike Venemaa-vastaste sanktsioonide kohta sotsiaaldemokraat Frank-Walter Steinmeieri juhitud välisministeeriumi pressiesindajalt, vastas viimane, et ei tea kedagi ei Berliinis ega mujal, kellel sellised ettepanekud oleksid.

Merkeli pressiesindaja keeldus kommenteerimast ja viitas välisministeeriumi avaldusele. Välisministeeriumi pressiesindaja keeldus edasistest kommentaaridest.

Võimalikud Euroopa Liidu Venemaa-vastased sanktsioonid kohtaksid tõenäoliselt vastuseisu teistes liikmesriikides, kus juhid on populistlike poliitikute surve all suhete parandamiseks Moskvaga.

Samal ajal ollakse üha rohkem mures Venemaa käitumise pärast Süürias. Kasvav vägivald tekitab hirmu uue põgenikelaine ees.