Etendus on nüüd repertuaarist kõrvaldatud ning plaanis on ainult kontsertettekanded, vahendab BBC News.

„Pärast kõigi argumentide kaalumist jõudsime me otsusele, et ei saa õigustada meie kunstilise tegevuse nii äärmuslikku mõju,“ öeldakse Deutsche Oper am Rheini avalduses. „Ülima murelikkusega panime tähele, et mõned stseenid (eriti mahalaskmisstseen) olid kujutatud väga realistlikult ning põhjustasid mõnedele publiku hulgas olnutele psühholoogilist ja füüsilist stressi.“

Vaatamata intensiivsetele vestlustele saksa lavastaja ja näitleja Burkhard C. Kosminskiga võimalike muudatuste üle, keeldus viimane neid kunstilistel põhjustel tegemast, teatatakse avalduses.

„Loomulikult peame me respekteerima – ja seda ka õiguslikel põhjustel – lavastaja kunstivabadust,“ teatas ooperimaja.

Deutsche Oper am Rheini juhtkond teatas, et nad olid teadlikud, et Kosminski lavastuse kontseptsioon ja selle elluviimine on vastuolulised.

Eelmisel nädalavahetusel esietendunud lavastus kutsus kohe esimesel õhtul esile raevukaid proteste, teatasid kohalikud ajalehed.

Düsseldorfi juudikogukonna juht Michael Szentei-Heise ütles agentuurile Associated Press, et publik karjus etenduse maha ja paugutas poole pealt lahkudes uksi. Szentei-Heise nimetas lavastust maitsetuks ja lubamatuks.

Originaalne „Tannhäuser“, mille tegevus toimub keskaegsel Saksamaal, esietendus Dresdenis 1845. aastal.