Kutsudes valitsust üles kindlustama, et avaliku sektori kulutuste kärped ei langeks ebaproportsionaalselt vähemuste õlule, hoiatab Phillips, et diskrimineerimisel võivad olla ootamatud majanduslikud tagajärjed, vahendab Daily Telegraph.

Phillips väidab, et 2008. aasta pangakrahhini viinud subprime kodulaenude fenomen tekkis seetõttu, et isegi rikkad mustanahalised perekonnad ei saanud tavapäraseid kodulaene.

Mitmetel krahhi läbi teinud pankadel, sealhulgas Lehman Brothersil, Royal Bank of Scotlandil ja teistel, oli liiga palju halbu subprime laene klientidele, kes ei suutnud neid tagasi maksta.

„Ma tean, et see pole asi, millest pankurid ja majandusteadlased rääkida tahaksid, aga Ameerika finantskriis päästeti vähemalt osalt valla rassistliku eelarvamuse tõttu,” ütleb Phillips. „Miks võtsid nii paljud vähemustesse kuuluvad perekonnad neid kalleid laene?”

Sest diskrimineerimine ei jätnud neile muud võimalust, leiab Phillips.

Subprime laenuturu kiire kasv eelmisel aastakümnel võlgneb rohkem tänu rassilise diskrimineerimise ajaloole kui ühelegi teisele faktorile,” ütleb Phillips.