Davutoğlu võttis kaks aastat tagasi peaministri- ja valitseva erakonna AKP juhi ameti Erdoğanilt üle, kui viimasest sai Türgi president. Erdoğan on aga erinevalt eelmistest presidentidest valitsuses ja erakonnas viimase sõna ütlev mees, vahendab Saksa väljaanne Focus Online.

Eelmisel nädalal kärpis AKP juhtkond Davutoğlu tahte vastaselt erakonna esimehe võimu, mida peetakse erakonna- ja valitsusjuhi jaoks lüüasaamiseks. Lisaks sellele kritiseerivad Erdoğanile lähedased kommentaatorid Davutoğlut üha teravamalt. Türgi meedia teatel kaalub Erdoğan Davutoğlu väljavahetamist transpordiministri Binali Yıldırımi või oma väimehe, energiaminister Berat Albayraki vastu.

Hürriyeti kolumnist Abdülkadir Selvi, kes on tuntud oma heade kontaktide poolest valitsuses, nimetas AKP juhtkonna otsust Davutoğlu vastu pöördepunktiks. Ajalehe kolmapäevases numbris teatab Selvi, et Davutoğlu on siseringis öelnud, et mõtleb tagasiastumisele.

Ka opositsiooni ajaleht Cumhuriyet teatas, et peaminister kaalub tagasiastumist. Davutoğlu ja Erdoğan peaksid omavahel kohtuma kolmapäeva õhtul.