Venemaa infoagentuurid said kolmapäeva õhtul valitsuse pressiteenistuse aadressilt teate Jakunini tagasiastumisest Venemaa Raudtee presidendi kohalt. Mõni aeg hiljem nimetas peaministri pressisekretär Natalja Timakova BNS-i vahendusel teadet võltsinguks.

"Sellega pole Venemaa Raudtee ja isiklikult minu vastu suunatud kampaania alanud ega lõppenud. See oli üks element võitlusest, mida peetakse selliste presidendi ja valitsuse toel käivitunud mastaapsete projektide vastu nagu ülikiire rongiliikluse, BAM-i ja Transsibi arendamine. See provokatsioon näitab, et on neid, kes tahaksid külvata kahtlust nende projektide teostatavuse osas või osaleda neis omaenese huvides," ütles Jakunin Interfaxile.

"Informatsioon Jakunini tagasiastumisest sarnanes valitsuse pressiteenistuse ametliku teadaandega, kuid sisaldas grammatikavigu ja saadeti võltsitud e-posti aadressilt, mis nägi välja nagu valitsuse pressiteenistuse ametlik meililist," rääkis Timakova kolmapäeval.

Timakova sõnul üritavad valitsusliikmeid kaitsev föderaalne valveteenistus (FSO) ja föderaalne julgeolekuteenistus (FSB) " Jakunini väidetava tagasiastumise infoallikat" kindlaks teha.