Videos süüdistab Cho enda tegude eest kedagi. Ta ei täpsusta ometi, kellele ta süü omistab.

NBC teatel postitas Cho salvestise esmaspäeval ajavahemikus, mis jäi kahe tulistamise vahele.

„Teil on olnud miljard võimalust tänast päeva ära hoida,” ütles Cho ühes videotest. „Aga te otsustasite mu verd valada. Te surusite mind nurka ja jätsite mulle vaid ühe valiku. Otsus oli teie teha. Nüüd on teie kätel veri, mida ei saa kunagi maha pesta. Cho rääkis tulistamisest minevikus, kuid on ebaselge, millal videod salvestati.

Saadetises oli 1800 sõna pikkune avaldus ning 27 QuickTime formaadis videot, kus võib näha Cho’d kõnelemas kaamerasse religioonist ja sellest, kuidas ta vihkab jõukaid, teatab MSNBC.com. Lisaks oli seal mitmeid fotosid, kus Cho poseerib kaamera ees relvadega

Cho rääkis ka „märtritest nagu Eric ja Dylan”, viidates ilmselt Columbine High School’i tulistajatele Eric Harrisele ja Dylan Kleboldile, kes tapsid 1990. aasta 20. aprillil 13 inimest ja seejärel ka iseenda.

CNN väitel tunnistati Cho 2005. aastal Cho vaimuhaigeks ning kohtu ajutise kinnipidamise orderis on teda kirjeldatud kui „vaimuhaiget, kes on vaja hospitaliseerida ja kes kujutab vaimuhaiguse tulemusena vahetut ohtu iseendale või teistele või on nii tõsise vaimse häirega, et on võimetu enda eest hoolitsema ning võimetu või tahtetu end vabatahtlikult ravile allutama”.

Politsei uuris Cho’d esimest korda 2006. aasta novembris, kui üks naistudeng kaebas tema peale, sest Cho helistas talle ja püüdis temaga ka vahetult kontakti astuda. Politsei uuris noorukit ka järgmisel kuul, kui teinegi naistudeng kaebas talle saadetud sõnumite üle. Tudengite vastu ei olnud tehtud otseseid ähvardusi. Ometi kaebas neiu tehnikaülikooli politseile ning palus, et ta ei peaks enam Cho’ga kontaktis olema. Hiljem helistas politseile ka endine tudeng, kes oli mures Cho võimaliku suitsidaalsuse pärast. Politseiametnikud rääkisid Cho’ga ja ning ta käis vaimse tervisega tegelevas asutuses.

Luuletaja ja kirjanik Nikki Giovanni, kes oli 23 aastase mõrtsuka õpetaja, ütles et nooruki probleemseks nimetamine on „jama” ja et ta oli „kuri”. Nikki Giovanni ütles, et kahtlustas Cho’d kohe, kui sai tulistamistest teada. Cho luule oli nii hirmutav ja ta käitumine nii kurjakuulutav, et Giovanni pidi ta oma tundidest 2005. aasta sügisel eemaldama. Mõõt sai täis, kui mõned üliõpilased lõpetasid Cho pärast tema poeesiatundides käimise.

Tollase osakonnajuhata Lucinda Roy sõnul, kes Cho’d individuaalselt õpetama asus, näitas Cho üles arusaamatut viha ning pildistas salaja laua alt kaastudengeid. Kuna tudengi kirjutised olid nii häirivad, pöördus õppejõud politsei ja ülikooli juhtkonna poole abi saama.

Kuigi kaks professorit, Cho endised toakaaslased ja politsei meenutasid, et Cho käitus häirivalt, ütlesid ametnikud, et tema ülalpidamises ei olnud midagi kriminaalset.

value="http://www.youtube.com/v/Q1pj9i3hgRg">value="transparent">src="http://www.youtube.com/v/Q1pj9i3hgRg"
type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="375"
height="309">