Intsident leidis aset, kui noor neiu nimega Sabina ootas linna peamises Westbahnhofi raudteejaamas rongi. 20-aastast tudengit rünnati ja talt rööviti käekott. „Ma tundsin end nii abitult,“ rääkis ta ajalehele Heute.

„Ma seisin platvormil ja ootasin rongi, kui äkki üks meestest tuli minu juurde ja hakkas minuga võõrkeeles rääkima. Seejärel hakkas ta mu juukseid näppima ja tegi selgeks, et tema kodumaal ei ole peaaegu üldse blondi peaga naisi. Ma palusin tal lahkuda, kuid ta ei teinud seda mõnda aega,“ kirjeldas neiu juhtunut.

„Siis ta lahkus, kuid tuli juba õige pea tagasi koos oma kolme sõbraga. Nad varastasid mu käekoti ja pangakaardid,“ märkis tudeng.

Neiu sõnul sai ta ründajate jutust aru nii palju, et nad on pärit Afganistanist. Keegi raudteejaamas olnud inimestest ei tulnud naisele appi, kuigi ta sai rünnaku käigus vigastada ja lebas põrandal.

Pärast haiglaravi suundus naine politseisse. Seal anti talle aga uskumatu soovitus – noor neiu ei peaks sõitma ühistranspordiga pärast kella kaheksat õhtul ja tal tasuks oma juuksed tumedaks värvida.

„Algul olin ma hirmul, kuid nüüd olen ma pigem vihane. Pärast rünnakut ütlesid nad mulle, et naine ei peaks pärast kella kaheksat õhtul üksi ringi liikuma. Ja nad soovitasid mulle veel midagi, öeldes, et ma peaksin oma juuksed tumedaks värvima ja mitte nii provokatiivsel viisil riietuma. Teisisõnu nad süüdistasid juhtunus mind,“ rääkis ta, öeldes, et tema jaoks oli see „tohutu solvang“.

Viinlanna leiab, et politsei ei tohiks selliseid soovitusi jagada, kuigi ta tunnistas, et väldib edaspidi suuri rahvakogunemisi ega võta tänavu osa ka populaarsest muusikaüritusest Danube saare festival.

„Politseist öeldi mulle, et sellised rünnakud on igapäevased,“ väitis ta. Ajakirjaniku küsimusele, mida ta oma ründajatele ütleks, kui ta neid tänaval näeks, vastas neiu: „Midagi, ma laseks neile lihtsalt pipragaasi näkku.“