Viimase aja märkimisväärsemateks kliimasündmusteks on veel rekordiliselt vähene jääkate Arktikas, mille tõttu on esmakordselt avatud Kanada Loodeväil, suhteliselt väike osooniauk Antarktika kohal, La Niña hoovuse areng ekvatoriaalse Vaikse ookeani kesk- ja idaosas ja laastavad üleujutused, põud ning tormid paljudes paikades üle maailma, vahendab Ilm.ee.

2007. aasta oli põhjapoolkeral soojusrekordite reas teisel kohal ja lõunapoolkeral üheksandal. 2007.a. jaanuar oli aga kõge soojem 12,7°C temperatuuriga 1961-1990 aastate keskmisega võrreldes, mis oli 12,1°C.

Käesoleval aastal püstitati mitmeid temperatuurirekordeid üle terve maailma. Paljudes kohtades Euroopas olid talv ja kevad rekordiliselt soojad, kui temperatuurid jaanuaris ning aprillis ületasid keskmise 4 kraadi võrra. Ärrmuslikult kõrged temperatuurid olid ka jaanuari ning märtsi alguses Austraalias, kui keskmine temperatuur ületati 5 kraadiga. Kaks ekstreemset kuumalainet oli juunis ja juulis Euroopa kaguosas, kus päevased maksimumtemperatuurid tõusid 40 kraadini, Bulgaarias kuni 45 kraadini. Tõsine kuumalaine oli Ameerika Ühendriikide lõunaosas septembris. August ja september olid väga kuumad ka Jaapanis, kus mõõdeti uueks rekordiliseks maksimumtemperatuuriks 40,9°C.

Kontrastiks oli Austraalias rekordiliselt külm juuni, samuti Lõuna-Ameerika talv juunist augustini oli ebaharilikult külm, tuuline ja mitmetes kohtades haruldaste lumesadudega.