Läti siseministri Rihards Kozlovskise sõnul on pelgalt käesoleva aasta jooksul illegaalselt üle kahe riigi piiri Lätti saabunud pea 300 inimest, kellest enamik on Vietnami kodanikud, vahendab uudisteportaal Latvijas Sabiedriskie Mediji.

Kozlovskise sõnul on oluline, et tara oleks varustatud kaasaegse tehnikaga, mille abil on võimalik ebaseaduslikke piiriületusi tuvastada.

Vietnamlased on asunud viimastel aastatel üha intensiivsemalt illegaalselt Euroopasse liikuma. Seda seetõttu, et Venemaal, kus nad seni illegaalselt tõenäoliselt on töötanud, on majanduslik olukord tõsiselt halvenenud.

2013. aasta veebruaris ületas salaja Eesti-Vene piiri 27 vietnamlast – 23 meest, kolm alaealist poissi ja üks naisterahvas.

Ebaseaduslike piiriületuste raskuspunkt püsib endiselt Lõuna prefektuuri vastutusalas, kus maikuu seisuga oli avastatud 20 ebaseadusliku piiriületuse juhtumit ja 46 isikut. 2014 . aastal avastati kokku 64 juhtumit ning 143 illegaalset piiriületajat, 2013 aastal 71 juhtumist ja 119 isikut.