Meteoroloogide andmetel tabab hetkel Bahama saari kimbutav Irene ka USA idarannikul Virginia osariigis asuvat Norfolki mereväebaasi. Juhul kui maru muudab oma suunda, siis jäetakse sõjalaevad ankrusse.

Associated Press märgib, et suured sõjalaevad „taluvad“ marulist ilma paremini avamerel. Lisaks säästab laevade puudumine paremini ka kaisid, dokke ja muid sadamarajatisi.

Antud hetkel on Irene’i saatva tuule kiirus juba tõusnud 193 kilomeetrini tunnis. Juba üle Kuuba, Puerto Rico ja Haiti territooriumi pühkinud orkaan on toonud sinna endaga kaasa paduvihmad ja üleujutused. Tugev tuul muurab puid ja elektriposte.

Ennustuste kohaselt jõuab Irene Ühendriikidesse Põhja-Carolinas laupäeva hommikul ja liigub edasi New Yorgi osariiki Long Islandi poole. Juba on evakueeritud Ocaracoke'i ja Hatterase saare elanikud.

Troopilisele tormile antakse nimi kui tema tuulte kiirus jõuab 62 kilomeetrini tunnis. Tormist saab aga orkaan 119-kilomeetrise kiiruse puhul. Kolmas kategooria omistatakse 178 km/h tuule puhul.