Veel 37 inimest on kannatada saanud, kümned on aga teadmata kadunud, sajad egiptlased on kodutuks jäänud. Stiihia on tekitanud suure materiaalse kahju, kümned elumajad on purustatud, teatab teisipäeval Egiptuse infoportaal Masrawy.

Egiptuse kriisistaabi andmetel on enim loodusõnnetuses kannatada saanud Siinai poolsaar ja riigi lõunaprovintsid, kus vesi on sealsed savielamud hävitanud.

Terve pühapäeva ja esmaspäeva kestnud tugev paduvihm häiris Sharm el-Sheikhi (Sharm ash-Shaykh), Assuani (Aswān) ja Abu Simbeli lennujaamade tööd.

Tulvavesi on pühkinud üle Punase mere lääneranniku tähtsaimate automagistraalide. Probleeme on sealsete kuurortide elektrivarustusega.

Praeguseks on kriisistaabi teatel olukord kannatada saanud piirkondades kontrolli all: lennujaamade töö on normaliseerunud, maanteedel jätkuvad taastustööd - kaheksatunnise vaheaja järel taastus Kairo-Hurghada maanteeühendus.

Riigi teine tähtis trass, mis ühendab Siinai poolsaare menukat kuurorti Sharm ash-Shaykhi pealinn Kairoga, on endiselt suletud ning ekskursioonil käinud üle 300 Venemaalt pärit turisti ei pääse tagasi oma hotellidesse, teatab RIA Novosti.     

Ka sünoptikud tröösti ei paku - suure paduvihmad Siinai poolsaarel võivad lähiajal uuesti puhkeda. Halvad ilmad jäävad vähemalt selle nädala lõpuni, mille järel lubatakse jälle ilma soojenemist.

Vene turistid