Yohan Coheni, Yoav Hattabi, François-Michel Saada ja Philippe Brahami matusteks saabusid Jeruusalemma Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ja teised avaliku elu tegelased, vahendab Associated Press.

Terroriakt šokeeris Prantsusmaa 500 000-liikmelist juudikogukonda, mis on Euroopa suurim, ning Netanyahu kutsus kõiki Euroopa juute üles antisemitismi tõusulaine eest Iisraeli kolima.

Netanyahu üleskutse tekitas aga pingeid tema ja Prantsusmaa juhtkonna vahel. Prantsusmaa president François Hollande käis küll pühapäeva õhtul Pariisi sünagoogis nelja hukkunu mälestusteenistusel, kuid lahkus enne, kui Netanyahu seal sõna võttis.

Ka paljud Prantsusmaa juudid, sealhulgas pearabi, et ole olnud eriti vaimustunud Iisraeli katsetest väita, et nende kodumaa on Iisrael, mitte Prantsusmaa.

Peaminister Manuel Valls ütles eelmisel nädalal, et kui näiteks 100 000 juuti Prantsusmaalt lahkuks, poleks Prantsusmaa enam Prantsusmaa ja vabariik oleks läbi kukkunud.

Prantsusmaa juudikogukonna juhtide sõnul olid kõigil reedese rünnaku ohvritel Iisraeliga lähedad sidemed.

Neli surnukeha saabusid Tel Avivi Ben Gurioni rahvusvahelisele lennuväljale teisipäeva varahommikul. Sealt viidi need Jeruusalemma.