Politsei kinnitas, et pantvangidraamas on hukkunud kolm inimest, neist üks pantvangistaja ise. Tegu oli Iraanist Austraaliasse põgenenud 50-aastase Man Haron Monisega.

Politsei korraldas tormijooksu ja tungis kohvikusse kohaliku aja järgi varahommikul. Politsei viskas kohviku suunas mitu käsigranaati ja avas tule, enne seda õnnestus mitmel pantvangil kohvikust välja joosta.

Austraalia meedia andmeil suri terrorist politseinike kuulide läbi, politsei esindaja seda infot ei kinnita.

Austraalia televisioon näitas kaadreid, kuidas relvastatud politseinikud korraldasid kohvikule tormijooksu. Samuti oli näha kanderaamidega parameedikuid. Mitu inimest on saanud viga, kolm inimest, sealhulgas terrorist, said surma, vahendas BBC.

Pantvangikriisi hukkusid ka kaks pantvangi: 34-aastane mees ja 38-aastane naine. Nad surid tulistamisel saadud haavadesse hiljem haiglas, teatas Austraalia politsei.

Rünnakus sai havvata mitu inimest, neist viis on viidud haiglasse. Kolme vigastused on rasked, vigastatute hulgas on ka üks politseinik.

Politsei teatel oli pantvangistajaks Iraanist pärit põgenik Man Haron Monis, kes on tuntud ka kui Sheikh Haron. Isehakanud islami vaimulik mõisteti eelmisel aastal süüdi solvavate kirjade kirjutamises Austraalia riigiteenistujate peredele.

Sama meest on süüdistatud ka seksuaalkuritegudes.

Pealtnägijate sõnul lehvitati kohviku aknal islamistide musta lippu araabiakeelse kirjaga "Pole jumalat peale Allahi ja Muhamed on tema prohvet".

Tuled kohvikus kustutati (Austraalias on saabunud õhtupimedus).

Pealtnägijate sõnul oli Lindti kohvikus umbes 15 inimest ning relvastatud mees sundis neid varem kordamööda umbes kaks tundi korraga vastu aknaid seisma.

Teadetekohaselt on pantvangidele kohviku köögist süüa antud.

Politsei kutsuti sündmuskohale kell 9.45 kohaliku aja järgi. Ümberkaudsed tänavad ja asutused olid suletud. Samas piirkonnas paikneb osariigi parlamendihoone ning mitme suure panga peakorter.

Kaks naist Lindti töötaja vormiriietuses tormas välja kohviku külguksest politseinike käte vahele.
Politsei teatas varem kolme pantvangi põgenemisest. Uus-Lõuna-Walesi osariigi politsei asejuht Catherine Burn kinnitas seda ja ütles, et miski ei viita sellele, et ülejäänud pantvangidele oleks viga tehtud.

Kohvikus on filmitud habemega meest, kellel on pea ümber must pael. Politsei on teadetekohaselt tema isiku kindlaks teinud.

Raadiojaamad on kinnitamata andmetel teatanud, et pantvangivõtja on nõudnud võimalust rääkida Austraalia peaministri Tony Abbottiga.