Vihased rahvahulgas tulid Fergusoni linna politseimaja juures tänavatele, sest kohus otsustas, et ei ole põhjust esitada politseinik Darren Wilsonile süüdistust 18-aastase Michael Browni tulistamises. Intsident tõi taas esile pikaajalised rassidevahelised pinged valdavalt mustanahalistega asustatud linnas, kus on aga valgete domineeritud võimustruktuur, vahendab Reuters.

„Nad otsustasid, et ei ole tõenäolist põhjust esitada mingit süüdistust politseinik Wilsonile,“ teatas St. Louisi maakonna prokurör Ben McCulloch.

Wilsonile oleks võinud süüdistuse esitada alates tahtmatust tapmisest kuni esimese astme mõrvani, teatas McCulloch.

Fergusoni politseimaja ümbruses purustati poodide aknad ja süüdati autosid. Kuulda oli tulistamist. Politsei vastas pisargaasi ja šokigranaatidega.

Browni perekond teatas, et on kohtu otsuses üdini pettunud.

„Kuigi me mõistame, et paljud teised jagavad meie valu, palume me teil suunata pettumuse sellisele teele, mis toob kaasa positiivse muutuse,“ teatas perekond advokaatide kaudu tehtud avalduses.

USA president Barack Obama kutsus meeleavaldajaid üles rahumeelseks jääma ning politseid vaoshoitusele.

„Me oleme riik, mis on ehitatud üles seaduste ülimuslikkusele ja seega peame me leppima, et see otsus oli kohtu teha,“ ütles Obama televisioonis üle kantud pressikonverentsil. „Me peame tunnistama, et olukord Fergusonis räägib laiematest väljakutsetest, millega me riigina silmitsi seisame. Jääb alles tõsiasi, et liiga paljudes selle maa osades on olemas sügav usaldamatus politsei ja värviliste kogukondade vahel.“