Paraadist, mida juhatas Moskva sõjaväeringkonna juhataja kindralpolkovnik Valeri Gerassimov, võttis osa 10 500 Vene ja umbes 1000 välisriikide sõjaväelast

Lisaks venemaalastele võtsid sõjaväeparaadist osa ka SRÜ, Poola, Suurbritannia, Prantsusmaa ja Ameerika Ühendriikide sõjaväelased.

Mööda väljakut sõitis 161 masinat ja taevas oli 127 sõjalennukit ning helikopterit. Teiste seas soomukid BTR-80, tankid T-34 ja T-90A, õhutõrjekompleksid S-400, tuumavõimelised raketikompleksid Topol-M, kopterid Mi-8, Ka-50 Must Hai, lennukid An-124 Ruslan, MiG-29 ja Tu-160.

Paraadil esines kõnega Vene Föderatsiooni president ja relvajõudude ülemjuhataja Dmitri Medvedev, kes rõhutas, et fašistliku Saksamaa põhilöögi võttis sõjas enda peale Nõukogude Liit.

Medvedev kutsus välisriikide liidreid üles koos kaasaegsetele ohtudele vastu seisma: „Teise maailmasõja õppetunnid kutsuvad meid üles solidaarsusele."

Paraadi lõppedes viis Medvedev koos välisriikidega liidritega Kremli müüri ääres asuvasse Aleksandri aeda tundmatu sõduri hauale lilli.