“Olen aastaid treeninud ning kogu oma elu selleks võistluseks harjutanud,” oli üks võistleja Aleksei Alyoskin enne võistlust lootusrikas.

Tema sõber lähenes võistlusele aga palju praktilisemalt. “Ma tulin siia lihtsalt sööma,” sõnas ta.

Võistluse võitis Georgi nimeline osaleja, kes tuli esimeseks 14 mees- ja ühe naisosaleja hulgast. Georgi sõnul ei osanud ta võitu oodata. “Ma söön alati kiiresti, see on minu elustiil kui nii võib öelda. Siia tulin ma võistlema, kuid ei osanud esikohta oodata,” lausus Georg.

Kõik võistlejad kuulusid vanusevahemikku 19-45 aastat.

Lisaks andis pirukasöömise võistlus külalistele võimaluse maitsta erinevat toodangut ning kohalikku leiba. Meelelahutuslikku osa pakkus võidusöömise jälgimine.

Vene inimese jaoks on maitsva ning tervisliku looduslikust toorainest tehtud toidu tarbimine tavapärane. Tähtsad on hingega ja kodus tehtud maitsev toodang,” selgitas üks ürituse korraldaja Larisa Alyoshina võistluse erilisust.

Korraldajate sõnul on ürituse oma iseloomult tõeliselt venepärane ning järgmisel aastal üritatakse ka Guinessi rekordi püstitamist piruka söömises.

Pirukasöömise võistlus on saanud populaarseks ka mujal maailmas, sealhulgas ka Austraalias, Ameerika Ühendriikides ning mitmes Euroopa riigis.