Tkatšov märkis, et valitsus andis Venemaa toiduaineteohutuse järelevalveorganile Rosselhoznadzorile korralduse tugevdada kontrolli põllumajandustoodangu ja toiduainete tarnete üle Türgist ning organiseerida täiendavad kontrollid piiril ja tootmiskohtades vahetult Türgi Vabariigis, vahendab TASS.

Tkatšov selgitas, et viimasel ajal on ministeeriumi saabunud tarbijate ja organisatsioonide vastavasisulised pöördumised. Põllumajandusministeerium on juba informeerinud Venemaa valitsust selle kohta, et 15 protsenti Türgi Venemaale saadetavast põllumajandustoodangust ei vasta Venemaa sanitaarnormidele. Sealjuures on Rosselhoznadzor alates selle aasta algusest fikseerinud 40 juhtumit, kui Türgi loomset päritolu toodangus on leitud keelatud ja kahjulike ainete jälgi. Lisaks sellele on Türgi puu- ja köögiviljadest avastatud pestitsiidide, nitraatide ja nitritite maksimaalselt lubatud sisalduse märkimisväärne ületamine.

Türgist on pärit 20 protsenti Venemaale sisse toodavatest köögiviljadest ja neljandik tsitrusviljadest Vene turul, täpsustas Tkatšov. Minister arvestab sellega, et vabaneva niši täidavad köögiviljade osas Iraan, Aserbaidžaan, Usbekistan, Maroko ja Iisrael ning tsitrusviljade osas Lõuna-Aafrika Vabariik ja Argentina.