Kerry ütles vägagi otse, et valimiskampaania käigus kasutatav poliitiline retoorika, teeb tõsist kahju USA diplomaatiale. Kerry kurtis, et temalt küsitakse Donald Trumpi ja teiste ärritavate avalduste kohta kampaania käigus, vahendab The Inquisitr.

„Kõikjal, kuhu ma lähen. Iga juht, kellega ma kohtun. Nad küsivad, mis Ameerikas toimub. Nad ei suuda seda uskuda. Ma arvan, et võib vabalt öelda, et nad on šokeeritud. Nad ei tea, kuhu see Ameerika Ühendriigid viib,“ kommenteeris Kerry.

Kerry meenutas, mida Trumpi kohta on öeldud. Isegi kui Trump ei võida, on tal õnnestunud panna end paistma USA rahvastiku märkimisväärse osa legitiimse esindajana. Paljude jaoks on kinnitust leidnud karikatuurid relvi armastavatest, moslemeid vihkavatest ameeriklastest. Kerry on aga just püüdnud sellise kuvandi vastu võidelda.

Raske on ära hoida Trumpi võimaliku presidendiks valimise teema domineerimist Kerry vestlustes välismaalastega, keda teeb närviliseks võimalus, et Trumpist saab USA relvajõudude ülemjuhataja. Kerry märkis, et usaldus USA vastu on märkimisväärselt kõikuma löönud.

„See ärritab inimeste tasakaalutunnet meie järjekindluse, meie usaldusväärsuse osas. Mõnel määral, ma pean teile ütlema, mõned küsimused, viis, kuidas neid mulle esitatakse, mulle on selge, et see, mis toimub, on meie riigi jaoks piinlik,“ ütles Kerry.