Baasi kõrgem ohvitser kindralleitnant Mark Milley ütles, et on väga võimalik, et spetsialist Ivan Lopezil oli vahetult enne kolmapäevast tulistamist sõnaline kokkupõrge teise sõduri või sõduritega, vahendab Associated Press.

Samas ei viita miski sellele, et Lopez oleks sihikule võtnud teatud kindlaid inimesi, teatas Milley.

Lopez ei osalenud Iraagis viibides kordagi otseses lahingutegevuses ega olnud enne tulistamist üles näidanud mingisugust ilmset kalduvust vägivaldsusele.

34-aastasel Puerto Ricost pärit veokijuhil olid puhtad paberid, mis ei näidanud mingeid sidemeid terroristlike rühmitustega. Uurijad hoiavad siiski kõik võimalused avatuna.

Uuritakse ka Lopezi psühholoogilist tausta. Ta otsis abi depressiooni, ärevushäirete ja teiste probleemide tõttu.

„Meil on tugevad tõendid, et tal oli meditsiiniline minevik, mis viitab ebastabiilsele psühhiaatrilisele või psühholoogilisele seisundile,“ ütles Milley. „Me usume, et see võis olla fundamentaalne aluspõhjus.“

Lopez kõndis kolmapäeval Fort Hoodi baasis ühte hoonesse ja hakkas tulistama .45-kaliibrilisest poolautomaatsest püstolist. Seejärel istus ta autosse ja jätkas tulistamist, enne kui sõitis teise hoone juurde. Lõpuks sattus ta parklas vastamisi sõjaväepolitseiga.

Olles kuue meetri kaugusel politseinikust tõstis Lopez käed üles, kuid seejärel pistis käe põue ja võttis välja relva. Naispolitseinik haaras samuti relva ning kahtlusalune tulistas omale kuuli pähe.