„Mihhail Poretšenkov võttis Donetskis viibides relvastatud bande koosseisus isiklikult osa Ukraina relvajõudude üksuste tulistamisest automaatrelvast. Need kaadrid jooksid teleekraanidel, paljastades täies mahus selle Venemaa kodaniku Ukraina territooriumil kuritegu toime panemas. Vastavalt Ukraina kriminaalkoodeksile karistatakse sellise kuriteo eest vabadusekaotusega 7-12 aastaks,“ kirjutas Ukraina siseminister Arsen Avakov Facebookis, vahendab Interfax-Ukraina.

Avakov lisas, et veel reedel pöörduvad uurijad kohtu poole ning ta on veendunud, et Poretšenkov kuulutatakse tagaotsitavaks muu hulgas ka Interpoli kaudu. Uurijad on Avakovi sõnul veendunud, et nii ilmselgete tõendite juures toetab Interpol aktiivselt seda tagaotsimist, ning Poretšenkov ei saa Venemaalt lahkuda, ilma et ta vahistataks ja Ukrainale välja antaks.

Ka Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) teatas kriminaaljuurdluse alustamisest Poretšenkovi üle terroristlikust tegevustest osavõtu eest.

Poretšenkov ise teatas, et kaadrid on lavastatud ja ta tulistas paukpadrunitega, vahendab TASS. Samuti ei olevat ta tulistanud kellegi pihta.