Revolutsiooniline rahvavabastuspartei-rinne (DHKP-C) oli enne seda avaldanud foto, millel prokuröri sihiti relvaga pähe, ning teatanud, et ta tapetakse, kui nende nõudmisi ei täideta, vahendab Reuters.

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ütles, et prokurör Mehmet Selim Kirazi tulistati kolm korda pähe ja kaks kord kehasse. Ta suri, kuigi ta kiiresti haiglasse viidi.

Kuus tundi pärast Istanbuli kesklinnas asuva kohtumaja piiramise algust oli kuulda plahvatusi ja tulistamist ning aknast tuli suitsu.

Mõni minut hiljem sõitis sündmuskohalt sireenide huilates minema kaks kiirabiautot.


Politseiülem Selami Altınok ütles, et võimud olid pantvangivõtjatega sidekanalid sisse seadnud, kuid olid sunnitud tegutsema, kui ruumist, kus Kirazi kinni hoiti, kostis laske.

Kiraz juhtis 15-aastase Berkin Elvani surma uurimist. Elvan suri pärast üheksa kuud koomas viibimist peahaava tõttu, mille sai valitsusvastasel meeleavaldusel.

DHKP-C teatas oma veebilehel, et nõuab, et politseinik, keda nad peavad Elvani surma eest vastutavaks, tunnistaks televisioonis oma teo üles, asjaga seotud politseinike üle mõistetaks kohut „rahvakohtus“ ning meeleavaldajatevastastest süüdistustest loobutaks.